ponedeljek, 15. april 2019

13. in 14. april 2019

Sobota se nam začela kasneje, kot smo navajeni. Namesto kosila smo si naredili manjšo malico. Celoten dan smo lenarili in poležavali. Za zadnji obrok smo si skuhali pašto in celotno noč smo gledali tekme iz lige NBA.
V nedeljo smo imeli načrtovan izlet. Profesor Juri nas je počakal pri recepciji in skupaj z voznikom smo se odpravili do avta. Najprej smo se odpravili na ogledni stolp. Ta je bil visok dobrih 15 metrov in z njega je bilo mogoče videti celotno okolico. Tam nam je Juri povedal o Estoniji in njihovi kulturi. Zelo ga je zanimala tudi slovenska kultura, saj se je ravno vrnil iz Slovenije.
Naslednji postanek nam je bil v manjši gostilni, kjer smo imeli malico. Tam nam je gospa prikazala postopek izdelave volnene kape. Zelo je bila potrpežljiva, saj nam ni šlo ravno od rok. Gostilna je bila s časov pred drugo svetovno vojno. Opazne so bile posledice nemškega napada.
Poleg gostilne je bil manjši muzej živali in zgodovine Estonije. Tam smo izdelali lesene košare. Po izjemnem kosilu smo se odpravili naprej. Ustavili smo se pri samostanu. Tam se je starejša gospa spotaknila in sta ji Marcel in Matija priskočila na pomoč. Sledil je ogled cerkve in samostana. Po poti nazaj smo si ogledali še morje. Kot otroci smo se igrali s kamni. Juri je bil zelo prijazen in nam je povedal veliko zanimivih stvari. Zelo rad se je pošalil.
Nazaj v dom smo prispeli okrog 6 popoldne. Po hitrem sprehodu do Hesburgerja, smo se odločili, da gremo spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar